Το Axie Infinity (AXS) με απλά λόγια
Το Axie Infinity (AXS) με απλά λόγια

Το Axie Infinity είναι ένα παιχνίδι play-to-earn blockchain που δημιουργήθηκε από το Mavis Studios και αναπτύσσεται από το 2018.

Το παιχνίδι εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις, αλλά έφτασε σε σταθερή έκδοση τον Ιούνιο του 2021. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι play-to-earn στην βιομηχανία των crypto.

Αν δεν έχεις καμία εξοικείωση με το παιχνίδι, το Axie Infinity είναι παρόμοιο με το Pokemon.

Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια συλλογή από “Axies”. Οι Axies είναι χαριτωμένα, συλλεκτικά πλάσματα που εκτελούν λειτουργίες και μάχονται στο παιχνίδι.

Για να φτάσει κανείς σε αυτήν τη θέση, πρέπει να αξιοποιήσει την «ιδιοκτησία εντός του παιχνιδιού».

Τα στοιχεία εντός του παιχνιδιού αντιπροσωπεύονται ως Non Fungible Tokens (NFTs) στο blockchain και ανήκουν πλήρως στον παίκτη. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο στο παιχνίδι μπορεί να ανταλλάσσεται με άλλους παίκτες.

Axie Infinity και πιθανοί κίνδυνοι

Οι πιθανοί κίνδυνοι για το project περιλαμβάνουν ανταγωνιστικά παιχνίδια με καλύτερη εμπειρία παίκτη και πιο ισχυρά χαρακτηριστικά.

Το AXS προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον κίνδυνο χάρη στην ισχυρή κοινότητά του, με πολλούς παίκτες να έχουν ήδη επενδύσει τεράστιο χρόνο στο παιχνίδι.

Είναι επίσης ευάλωτο σε ζητήματα ασφάλειας που ενδέχεται να εισαχθούν μέσω ενημερώσεων -αν και κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Η παρατεταμένη κακοδιαχείριση και οι χαλασμένοι μηχανισμοί παιχνιδιού μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε έξοδο χρηστών.

Ωστόσο, το ιστορικό των σχεδιαστών του παιχνιδιού υποδηλώνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ανάληψη από την Cryptonary

Το Axie Infinity σημείωσε τεράστια άνοδο τον Ιούνιο του 2021 αφού μετακόμισε στην πλευρική αλυσίδα Ronin για να αποφύγει τα τέλη αερίου στην αλυσίδα Ethereum.

Παρόλα αυτά, έχει ακόμα περιθώριο να αναπτυχθεί καθώς το παιχνίδι γίνεται πιο διαδεδομένο στις «παραδοσιακές» κοινότητες τυχερών παιχνιδιών και στους παίκτες κονσολών.

Τα έσοδα συνεχίζουν να αυξάνονται. Το Axie Infinity ξεπέρασε τα 800 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέχρι την αρχή του 4ου τριμήνου 2021.

Με κεφαλαιοποίηση αγοράς που τοποθετεί το Axie Infinity στις 5 κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως και μια βάση χρηστών που παραμένει μικρή σε σύγκριση με τα παραδοσιακά βιντεοπαιχνίδια, η μελλοντική ανάπτυξη είναι σχεδόν απεριόριστη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ο Απόλυτος Οδηγός
για NFTs

Μάθε χρήσιμες συμβουλές για το τι είναι τα NFTs αλλά και και πως μπορείς να δημιουργήσεις εισόδημα με αυτά. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να λάβεις το δωρεάν ebook.

Ο Απόλυτος
Οδηγός για NFTs

Τελευταία Άρθα