Επενδύσεις: Οι 5 θεμελιώδεις πυλώνες τους
Επενδύσεις: Οι 5 θεμελιώδεις πυλώνες τους

Μερικά βασικά σημεία που πρέπει να έχει υπόψιν του κάθε επενδυτής περιλαμβάνουν: τον καθορισμό ενός σαφούς χρονικού ορίζοντα, την διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, το dollar-cost averaging, την κατανόηση στις επενδύσεις και το σύνθετο επιτόκιο.

Αυτές είναι έννοιες δοκιμασμένες στο χρόνο που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε να κάνει ένα βήμα προς την επίτευξη οικονομικής ελευθερίας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους 5 βασικούς πυλώνες που έχουν οι επενδύσεις.

1. Χρονικός ορίζοντας

Ο χρονικός ορίζοντας είναι η περίοδος κατά την οποία θέλεις να διαπραγματευτείς ή να επενδύσεις σε ένα περιουσιακό στοιχείο προτού πουλήσεις.

Σημείωσε ότι οι χρονικοί ορίζοντες χρησιμοποιούνται διαφορετικά για τους εμπόρους και τους επενδυτές.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι διατηρούμε έργα κρυπτογράφησης για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Αυτό επιτρέπει στα έργα να δημιουργήσουν την αξία που περιμένει η αγορά από αυτά.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα που θα επιλέξεις, είναι σημαντικό να τον τηρήσεις και να επαναξιολογήσεις τις επενδύσεις σου μόνο αφού συμπληρωθεί ο χρονικός ορίζοντας.

Οι χρονικοί ορίζοντες βοηθούν να αφαιρέσεις την επιρροή των συναισθημάτων από τη λήψη αποφάσεων.

2. Dollar-Cost Averaging (DCA)

Με έναν καθορισμένο χρονικό ορίζοντα, μπορείς στη συνέχεια να επιλέξεις εάν θέλεις να αγοράσεις όλα τα περιουσιακά στοιχεία που επιθυμείς.

Εναλλακτικά, αν θες να χρησιμοποιήσεις το dollar-cost-averaging για να φτάσεις στο επιθυμητό σημείο μέσα σε μια χρονική περίοδο.

Ο μέσος όρος DCA είναι μια θεμελιώδης επενδυτική στρατηγική που περιλαμβάνει αγορές σε μικρές, ίσες αυξήσεις σε μια χρονική περίοδο.

Αυτή η μέθοδος συμβάλλει στον μετριασμό του κινδύνου και στη μείωση του αντίκτυπου της αστάθειας στη συνολική επένδυσή σου.

Για παράδειγμα, εάν έχεις 500 $ διαθέσιμα για επενδύσεις, μπορείς να επενδύεις 100 $ κάθε μήνα αντί 500 $ ταυτόχρονα.

Η τιμή κάθε επένδυσης θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και όταν κάνεις μεγάλες επενδύσεις, αυτές οι διακυμάνσεις έχουν σημασία.

Η χρήση DCA μπορεί να ισοπεδώσει τη μέση τιμή.

Μακροπρόθεσμα, η επένδυση σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο σύνολο σου μια κακώς χρονομετρημένη επένδυση.

3. Διαφοροποίηση

Ο κίνδυνος εξισορρόπησης είναι σημαντικός για κάθε επενδυτή κρυπτογράφησης και η ύπαρξη ενός ποικίλου και καλά ισορροπημένου χαρτοφυλακίου βοηθά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Στην κρυπτογράφηση, η διαφοροποίηση αναφέρεται στη διανομή κεφαλαίου σε διαφορετικούς τύπους νομισμάτων και μάρκες για τη μείωση του συνολικού κινδύνου.

Περιλαμβάνει το συνδυασμό μιας σειράς στρατηγικών για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου που αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων.

Ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο είναι πιο πιθανό να προσφέρει καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με ταυτόχρονη μείωση των πιθανών ζημιών.

Εάν επενδύσεις όλο το κεφάλαιό σου σε ένα μόνο περιουσιακό στοιχείο, υποβαθμίζεις τη διαφοροποίηση και μπορεί να υπάρξει ζημιά, ακόμη και αν η υπόλοιπη αγορά βρίσκεται σε άνοδο.

Η διαφοροποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείωσης του κινδύνου και αύξησης των πιθανοτήτων επιτυχίας.

Σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, τα περιουσιακά στοιχεία με θετική απόδοση τείνουν να εξουδετερώνουν εκείνα με κακές ή αρνητικές αποδόσεις.

4. Κατανόηση των επενδύσεων

Χωρίς επαρκή κατανόηση των περιουσιακών στοιχείων στα οποία επενδύεις, είναι αδύνατο να πετύχεις μακροπρόθεσμη επιτυχία στον χώρο των κρυπτογράφησης.

Μάθε τα βασικά της θεμελιώδους και τεχνικής ανάλυσης και φρόντισε να πραγματοποιήσεις εκτενή έρευνα προτού αποφασίσεις να επενδύσεις σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο.

5. Ανατοκισμός

Ο σύνθετος τόκος είναι όταν ο προηγουμένως κερδισμένος τόκος προστίθεται στο αρχικό ποσό που επενδύθηκε.

Συνήθως αναφέρεται ως “τόκος που κερδίζεται από τόκους” και μπορεί να επιφέρει σημαντική αύξηση στην αξία που λαμβάνουν οι επενδύσεις σου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ο Απόλυτος Οδηγός
για NFTs

Μάθε χρήσιμες συμβουλές για το τι είναι τα NFTs αλλά και και πως μπορείς να δημιουργήσεις εισόδημα με αυτά. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να λάβεις το δωρεάν ebook.

Ο Απόλυτος
Οδηγός για NFTs

Τελευταία Άρθα